Ο Ψεύτης Βοσκός



Καλημέρα παιδιά και καλό μήνα!!!

Μια Πρωταπριλιά διαφορετική από κάθε άλλη που έχετε ζήσει έως τώρα. Για αυτό ξεκινάμε με αισιοδοξία και θετικές σκέψεις. Σύντομα όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν ,σαν να ήταν ένα κακό όνειρο.......

Με την ευκαιρία λοιπόν της ημέρας, θα διαβάσουμε ένα μύθο του Αισώπου. Ποιον άραγε από όλους; Μα φυσικά τον ψεύτη βοσκό!!






ΑΣΚΗΣΗ 1: Κάνω ανάγνωση 3 φορές το παρακάτω μύθο μόνος μου. Έπειτα επιλέγω ένα άτομο , στον οποίο θα το διαβάσω .


Η ιστορία του Ψεύτη Βοσκού είναι η εξής:

Ήταν κάποτε ένας βοσκός που είχε ένα κοπάδι με αρκετά πρόβατα και ένα μαντρί έξω από το χωριό του. Κάθε πρωί, οδηγούσε τα πρόβατα σε ένα καταπράσινο λόφο κοντά στο μαντρί και τα άφηνε να βοσκήσουν με την ησυχία τους. Συνήθως περνούσε την ώρα του παίζοντας την φλογέρα του, αλλά να που μία μέρα την ξέχασε στο μαντρί. Μην έχοντας τι να κάνει, σκέφτηκε να σκαρώσει μία φάρσα στους συγχωριανούς του. Ανέβηκε λοιπόν σε ένα βράχο και άρχισε να φωνάζει προς την κατεύθυνση του χωριού: Βοήθεια συγχωριανοί. Λύκοι τρων τα πρόβατα μου.
 -Τρέξτε.
-Βοήθεια!
Οι χωρικοί άρπαξαν ότι βρήκαν μπροστά τους και έτρεξαν να βοηθήσουν τον βοσκό, που μόλις τους είδε άρχισε να γελάει με το πάθημα τους. Ο βοσκός, όπως φαίνεται, βρήκε πολύ αστείο αυτό που έκανε, αφού το επανέλαβε κάνα δυο φορές ακόμα και κάθε φορά οι συγχωριανοί του έτρεχαν να τον βοηθήσουν. Βοήθεια συγχωριανοί. Λύκοι τρων τα πρόβατα μου. Τρέξτε. Βοήθεια! Κανείς όμως δεν πήγε να τον βοηθήσει αφού όλοι νόμιζαν ότι για άλλη μια φορά ήθελε να γελάσει μαζί τους.Εκείνη την φορά οι μόνοι που γέλασαν ήταν οι λύκοι. Βρήκαν  φαγητό και το έφαγαν με την ησυχία τους. Μόνο ένας άνθρωπος εκεί κοντά κάτι φώναζε αλλά όπως είναι γνωστό οι λύκοι δεν γνωρίζουν την ανθρώπινη γλώσσα για να καταλάβουν τι έλεγε και έτσι συνέχισαν ανενόχλητοι το φαγητό τους.

Αν θέλω τώρα μπορώ να δω σε βίντεο την ιστορία που διάβασα.. Ποιο είναι το κρυφό μήνυμα που μας δίνει ο Αίσωπος με το μύθο αυτό;;

AΣΚΗΣΗ 2:  Προσπαθώ τώρα να γράψω με δικά μου λόγια την αρχή, μέση και τέλος του μύθου. Αν θέλω ζωγραφίζω κιόλας κάθε ένα κομμάτι. Πάντα μια ζωγραφιά μα; δείχνει καλύτερα και πιο ζωντανά αυτό που θέλουμε να πούμε.



Ανυπομονώ να διαβάσω τα κομμάτια σας!!!!! Αλλά πιο πολύ δεν μπορώ να περιμένω για να δω τις δημιουργίες σας!!!!Μην κάθεστε λοιπόν.....Ξεκινήστε το διάβασμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καταλήξεις ρημάτων σε -ε και -αι

Μαθηματικά Δ΄ Τάξης - Κάθετη Διαίρεση (1)

Μαθηματικά Γ΄ Τάξης - Προβλήματα με πρόσθεση και αφαίρεση