Σύνδεση των μαθητών στην πλατφόρμα του υπουργείου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση


Αγαπητοί γονείς,

Η εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει ολοκληρωθεί (ισχύει για όσους έχουν e-mail). 

Ο σκοπός της εγγραφής αυτής είναι η χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας e-me από τους μαθητές, την οποία έχει προτείνει το Υπουργείο Παιδείας για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παρακαλώ συνδεθείτε στην πλατφόρμα e-me  χρησιμοποιώντας τους κωδικούς που αποκτήσατε από την εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. 

Θυμίζουμε ότι ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία οι μαθητές εργάζονται πάνω στο υλικό που τους παρέχει ο εκπαιδευτικός στον χρόνο που τους εξυπηρετεί και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί από τον εκπαιδευτικό. Η χρήση της πλατφόρμας e-me θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το ιστολόγιο του σχολείου.

Η σύνδεση στην πλατφόρμα του υπουργείου, e-meθα εξυπηρετήσει στην ασφαλή αλληλεπίδραση των μαθητών με το υλικό που ανεβάζουμε. Θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις μέσα από την πλατφόρμα και να στέλνουν ασκήσεις προς διόρθωση.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα:
 https://auth.e-me.edu.gr/?eme=https://e-me.edu.gr/&cause=no-token&eat=90cae5444ac5d89a1242cd014689c297

Υπενθυμίζουμε ότι η σύνδεση στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς που αποκτήσατε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να βρείτε τις οδηγίες σύνδεσης για τους μαθητές.
https://dschool.edu.gr/menoumespiti/assets/LetsStartWith_eme_StepByStep_Guidelines4Studentsv1.0-Mar2020.pdf

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό της τάξης σας.

Σας προωθούμε την παρακάτω ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο χρήσης και την προστασία των προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καταλήξεις ρημάτων σε -ε και -αι

Μαθηματικά Δ΄ Τάξης - Κάθετη Διαίρεση (1)

Μαθηματικά Γ΄ Τάξης - Προβλήματα με πρόσθεση και αφαίρεση